Informații importante pentru presă

+ -

În atenția Mass Media:

 

Filmări/ Fotografieri/Reportaje

Acţiunile de filmare/fotografiere/reportaje solicitate de mass media în Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (AIHCB) şi în Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa–Aurel Vlaicu (AIBBAV) se efectuează în baza unei solicitări adresate Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB) de către societăţile mass media respective.

Pentru buna desfăşurare a acţiunilor de filmare/fotografiere, vă rugăm să asiguraţi transmiterea solicitărilor cu minim două ore înaintea acțiunilor efectuate în zona publică și cu minim 48 ore înaintea acţiunilor efectuate în zona restricționată.

În solicitare vă rugăm să precizaţi următoarele:

  • data şi intervalul orar programate pentru acţiune,
  • tema/subiectul,
  • datele de identificare ale echipei de filmare (nume, prenume, serie şi nr. BI/CI), numai pentru acțiunile efectuate în zona restricționată,
  • date de contact (telefon, eventual e-mail).

Solicitările mass media se transmit la nr. fax 021. 312 68 66.

Netrasmiterea sau transmiterea incompletă vor conduce la restricționarea accesului echipei mass media.

 

Locații

Acţiunile de filmare/fotografiere sunt permise, la cerere, numai în zonele publice ale AIHCB şi AIBB-AV.

În zonele aeroportuare cu acces restricţionat, filmarea/fotografierea se efectuează numai cu ocazia unor acţiuni organizate de CNAB, sau la solicitarea instituţiilor/agenţilor economici care îşi desfăşoară activitatea pe platformele aeroportuare AIHCB/AIBB-AV, după avizarea prealabilă a CNAB.

Pentru acţiunile de filmare/fotografiere/reportaje în incinta Salonului Oficial al AIHCB, acreditările mass media se obţin de la organizatorii evenimentului respectiv.

 

Transmisiuni în direct - CNAB

Transmisiunile în direct sunt permise numai cu echipamente portabile, în zonele publice.

Este interzisă filmarea personalului în uniformă aparținând instituțiilor statului (Poliție, Poliție Frontieră, Vamă, Brigada Antitero etc.), precum și a activităților/echipamentelor din birouri, ghișee, inclusiv ghișee de check-in și ticketing.

Nerespectarea acestor cerințe conduce la restricționarea activităților de filmare.

Recomandăm ferm ca pentru realizarea materialelor de presă pe aeroport să participe doar jurnaliști acreditați CNAB.

Precizăm faptul că desfăşurarea în condiţii de siguranţă şi securitate a activităţilor aeroportuare, precum şi confortul şi siguranţa pasagerilor sunt prioritare pentru CNAB. În cazul în care se constată că echipamentele de filmare pun în pericol siguranţa pasagerilor, CNAB îşi rezervă dreptul de a retrage acordul pentru acţiunile de filmare respective.

Vă mulţumim pentru colaborare!

CONNECT
Achizitii Publice
Airport News
Cookie Settings