Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti10 Noiembrie 2022

Exercițiu de simulare a intervenției în situații de urgență pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București

”Gestionarea situației de urgență determinate de producerea unui incendiu aviatic (incendiu la aeronavă)”


Azi, 10 noiembrie 2022, pe Aeroportul internațional Henri Coandă București s-a derulat exerciţiul de cooperare cu forțe și mijloace în teren cu tema ”Gestionarea situației de urgență determinate de producerea unui incendiu aviatic (incendiu la aeronavă)”.

Acţiunea a fost organizată de Compania Națională Aeroporturi București și s-a desfășurat în cooperare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov și cu Unitatea Militară 01961 – Baza 90 Transport Aerian.

Exercițiul a implicat simularea unei intervenții complexe la o aeronavă militară care a semnalat un incendiu în zbor, localizat la motorul numărul 2. Aeronava avea la bord 26 de pasageri și 4 membri ai echipajului. Rezervorul de carburant conținea 3,5 t de kerosen, iar aeronava nu transporta alte substanțe periculoase.

Acest exerciţiu general de simulare a avut ca obiectiv principal verificarea și exersarea capacităţii de intervenţie într-o situație de urgență cu impact aviatic, verificarea capacităţii organizatorice şi a modului de cooperare inter-instituționale pentru protejarea bunurilor şi salvarea vieţilor omeneşti, precum și antrenarea efectivelor pentru executarea operațiunilor de intervenție în condițiile specifice temei.

Exercițiul nu a afectat traficul de pasageri, acesta derulându-se în condiţii normale.

Acest tip de exercițiu se organizează regulat, la un interval de 2 ani de către Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.