+ -

Green Flight la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti

Astăzi, 28 iunie 2022, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a organizat, sub egida Comisiei Europene, un eveniment de susținere a unei atitudini responsabile față de mediu, ”Connecting Europe 2022”. În cadrul acestui proiect european comun, Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti a fost ales drept unul din cele patru aeroporturi de pe care se desfășoară zboruri demonstrative “Green Flight”, cu combustibil SAF (combustibil sustenabil pentru aviație). Astfel, pentru a comunica acest mesaj de protecție a mediului, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a oferit pasagerilor zborului Wizz Air cu destinația Lyon daruri simbolice, în încercarea de a pune în aceeași  complicată ecuație ecologia și tehnologia.

Utilizarea SAF duce la o reducere a emisiilor de dioxid de carbon în comparație cu combustibilul pentru avioane traditional. De altfel, angajamentul Companiei Naționale Aeroporturi București pentru sustenabilitate poate fi demonstrat de efortul constant, de-a lungul anilor, în această direcție: Aeroportul Internațional Henri Coandă a obținut din partea Consiliului Internațional al Aeroporturilor (ACI), în anul 2021, o recertificare a acreditării Aeroportului Internațional Henri Coandă la nivelul 3 („Optimizare”) în ceea ce privește emisiile de carbon, ca ”recunoaștere a activității exemplare a aeroportului în gestionarea și reducerea emisiilor sale de CO2 și angajarea altor părți interesate în acest demers, ca răspuns al industriei aeroportuare globale la provocările schimbărilor climatice”. Tot în anul 2021, CNAB a primit certificarea pentru nivelul 2 („Reducere”) și pentru Aeroportul Internațional București – Băneasa Aurel Vlaicu.

Reducerea amprentei de carbon constituie, în prezent, o prioritate în industria aviației, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti raliindu-se acestui efort prin întreaga sa politică de dezvoltare sustenabilă și utilizare a tehnologiilor verzi, prietenoasă cu mediul, în beneficiul protejării factorilor de mediu, utilizării responsabile a resurselor utilizabile și prevenirii încălzirii globale.

 

Biroul de Presă

Galerie foto

CONNECT
Achizitii Publice
Airport News
Cookie Settings