+ -

Totul va fi bine!

Astăzi, 17 iunie 2020, la Aeroportul Henri Coandă București, a avut loc evenimentul ”Totul va fi bine!” pentru a marca reluarea treptată a zborurilor comerciale.

În cadrul evenimentului, a fost inaugurată expoziția de desene și pictură cu același nume, conținând lucrări realizate de copiii colegilor noștri, în perioada de izolare, expoziție instalată în Terminalul Plecări.

Momentul redeschiderii, fie și timide, a curselor de linie marchează revenirea la mult așteptata libertate de mișcare specifică vieții cotidiene. Acestă dată se suprapune peste un alt moment istoric din aviația română, unul întâmplat în urmă cu exact 110 ani, când a avut loc zborul primului avion conceput, realizat şi pilotat în România de către inginerul și inventatorul Aurel Vlaicu. Pe 17 iunie 1910, aeronava pilotată de Aurel Vlaicu a reușit să se desprindă de pământ, să zboare aproximativ 50 de metri, la o înălțime de 3-4 metri, apoi să aterizeze ușor.

Pentru a ne reaminti de această reușită, ne-am bucurat de ”o vizită surpriză” a pionierului aviației, Aurel Vlaicu (interpretat de unul din colegii noștri), în spațiul expozițional, unde s-a întâlnit cu un tânăr pilot TAROM, împreună cu care a premiat cele mai frumoase lucrări.

”Vizita” făcută de Aurel Vlaicu este menită să ne încurajeze, să ne insufle optimism, inspirație și curaj. De noi depinde să fim cât mai responsabili și riguroși în respectarea măsurilor de prevenție, pentru a ne putea bucura cât mai curând de reluarea tuturor zborurilor.

 

Galerie foto

Localizare aeroport

Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu se află situat în partea de nord a oraşului Bucureşti .

Vezi hartă
Achizitii Publice
Airport News
Cookie Settings