C.N. Aeroporturi București S.A. (CNAB), compania care gestionează și Aeroportul Internațional Henri Coandă București anunță intenția de a lansa, în a doua jumătate a acestui an, licitații pentru operarea activităților de retail, alimentație publică și schimb valutar în cadrul aeroportului.
Licitațiile vor viza 21 de locații pentru retail și 25 de locații pentru alimentație publică, cu o suprafață totală de aproximativ 1.500 mp aferentă profilului retail, respectiv 2.000 mp pentru alimentație publică, locații situate în toate zonele din terminalele de pasageri, respectiv în zone publice și restricționate, Plecări și în Sosiri.
Licitația pentru retail va viza un singur pachet pentru toate categoriile de retail, inclusiv presă-papetărie și articole de uz zilnic/strictă necesitate, iar alimentația publică va cuprinde două pachete ce vor acoperi fiecare multiple locații.
Licitațiile vor constitui un proces competitiv, ce va fi demarat la începutul lunii august, iar entitățile interesate vor avea timp să-și depună ofertele până la jumătatea lunii octombrie. Astfel, CNAB se așteaptă să desemneze câștigătorii până la sfârșitul lunii noiembrie.
Directorul General al Companiei Aeroporturi București, domnul Sorin Radu Păun, a menționat că, în timp ce aeroportul a depășit cu bine pandemia Covid-19, acum este momentul să explorăm noi oportunități pentru retail și alimentație publică în cadrul Aeroportului Internațional Henri Coandă București.
Domnul Păun a declarat: “Performanța din 2023 de până acum ne dă încredere că în curând vom vedea din nou traficul aerian crescând la nivelurile de dinaintea pandemiei și chiar mai mult, dar trebuie să avem în vedere că pandemia poate să fi modificat anumite comportamente ale pasagerilor și în acest sens trebuie să fim bine pregătiți să deservim pasagerul post-pandemie. Pentru a realiza acest lucru avem nevoie de sprijinul partenerilor noștri din domeniul comercial”.
Note pentru editori:
Aeroportul Internațional Henri Coandă București este unul dintre cele două aeroporturi care deservește capitala României, fiind principalul aeroport al țării, și a înregistrat în 2019, ultimul an înainte de pandemie, un trafic de 14,7 milioane de pasageri. În anul 2022, traficul înregistrat a fost de 12,6 milioane pasageri și este de așteptat ca în anul 2024 să se înregistreze din nou un trafic la nivelul celui din 2019.
Aeroportul Henri Coandă este localizat în Otopeni, la o distanță de 16,5 km de centrul orașului București. Aeroportul deservește un total de 118 destinații din 34 de țări, cele mai frecventate dintre acestea fiind Tel Aviv, Istanbul, Viena, Paris, Amsterdam și Frankfurt.